Free background from VintageMadeForYou

lauantai 1. tammikuuta 2011

Vuosi 2011 alkaa meriakvaarioraportilla...

Kesken kiireisten jouluvalmisteluiden meidän akvaarioon oli muuttamassa muutama uusi asukas.
Kesken kaiken piti lähteä akvaartioliikkeeseen hakemaan "lähetystä" - pakkasta oli reilusti, mutta kyllä styroxlaatikko piti kalojen uintiveden vielä nestemäisessä olotilassa :)
Akvarioomme muutti kolme Anthiasta - näistä yksi ukko ja kaksi naispuolista.


 Pinsettikalakin pääsi uuteen kotiin, mutta se onneton sai heti vanhoilta asukeilta tylyn vastaanoton ja nyt sitten könnää nurkassa peloissaan - kuvaakaan ei siitä kaverista saanut. Näyttää pinsetin tulevaisuus vähän huonolta, ellei rohkeuskerroin muutu :/
Akvaarioon saapui myös ihanan sininen meritähti, mutta se myös on lontinut johonkin kymmenistä kivenkoloista piiloon...

Laitan mukaan myös muutamia kuvia "vanhoista" asukkaistakin... Kasvavat ja muuttuvat myös nekin :)

SinikeisarikalaMandariinikala

Erilaisia koralleja...

5 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Upean näköinen akvaario. Olen aina haaveillut meriakvaariosta, mutta kustannussyistä on jäänyt haaveiluasteelle. Akvaario kyllä on, mutta viimeiset 9 vuotta se on ollut vintillä tyhjänä. Viimeksi siellä oli malawi-ahvenia.

Kommentoit blogiini valosarjoista. Laitoin niistä maahantuojalle viestin. Olisi kiva edes tietää onko sarja joskus vedetty vaikka viallisena pois markkinoilta. Ei niitä ilmoituksia aina huomaa. Etsin myös netistä kuvia lumihiutale -valosarjoista ja kävin yhtä blogaajaa vähän varoittamassa.

Hyvää talven jatkoa!

Sirpan maailma kirjoitti...

Hei! Kiitos kehuista :) Akvaario on tosiaan tuon mieheni harrastus - ja aikoinaan kans vähän empi sen aloittamista. Siihen aikaan Suomessa ei ollut edes kovinkaan montaa meriakvaristia, joten tiedon saanti ainakin suoraan harrastajilta oli kiven takana. Kirjallisuuskin oli vain englannin ja ruotsinkielisenä - suomeks ei löytynyt oikein mitään kunnon tietoa. Mut sitten mieheni vaan rohkaistui ja pisti akvaarion pystyyn - ja kantapään kautta ensin mentiin monessa asiassa.... Sitten alkoi tulla muitakin meriakvaristeja ja tiedot/taidot levisivät harrastajien piirissä. Eihän noita harrastajia nytkään kovin paljoa oo, mut on ainakin enemmän kuin aikaisemmin :)
Hyvä juttu, että laitoit viestiä niistä valosarjoista maahantuojalle - hyvä veto! Olis tosiaan kiva tietää, mitä siitä seuraa... ja että onko tullut muita huomautuksia.

Hyvää talven jatkoa myös sinulle :)

Enna kirjoitti...

Värikästä ja "vaarallista" näyttää elämä olevan meriakvaariossa. :)
Kivan taustan olet blogiisi laittanut. Mitäs blogimaailmaan NYT kuuluu? :)

Enna kirjoitti...

Mun blogissa on sulle jotain. :)

Enna kirjoitti...

Huhuu...?!?
Etkai oo hukkunu akvaarioon? No
et kait, koska parketilla on sut nähty! :)